Kultur och fritid, Bibliotek

Storfors kommun, belägen i östra Värmland, är hem för cirka 3800 invånare. Vi är stolta över vår närhet till naturen och de möjligheter till aktivt friluftsliv den erbjuder. Tillsammans med ett fint förenings- och kulturliv, högkvalitativ barnomsorg och skolor samt ett mångfacetterat näringsliv är Storfors en plats där människor trivs och växer. Nu har du chansen att vara med och ge våra kommuninvånare en ännu bättre livskvalitet och en trygg vardag.

Beskrivning

Då vår nuvarande barn- och ungdomsbibliotekarie går på föräldraledighet söker vi nu en vikarie som vill engagera sig i Storfors kommuns biblioteksverksamhet. Biblioteksverksamheten i Storfors kommun består av ett folkbibliotek och ett skolbibliotek. Folkbiblioteket har öppet 30 timmar/vecka (vardagar) och skolbiblioteket är i nuläget bemannat fyra dagar i veckan. Personalgruppen består av tre personer. Vi erbjuder ett roligt, utvecklande och kreativt arbete med stor möjlighet att forma och utveckla biblioteksverksamheten tillsammans med övrig bibliotekspersonal. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha ansvar för barn- och ungdomsverksamheten på biblioteken i Storfors. Det innebär allt från högläsning och boksamtal till inköp av medier och långsiktig planering av programverksamhet. Vi är en liten personalskara som hjälps åt med arbetsuppgifterna och tjänstgöring i referens/utlåningsdisken är en naturlig del av detta.

Vi strävar efter att ha ett folkbibliotek som är relevant för alla som bor och verkar i kommunen. Vi provar gärna nya grepp och det är självklart att ett bibliotek är mycket mer än den som ryms inom fyra väggar. Du är med och planerar och genomför uppsökande verksamhet, hjälper oss att vara närvarande och aktiva på webben och i sociala medier och du ser till att vi erbjuder barn och unga ett utbud som lockar. Vi har en fin barnavdelning, ett ”hängrum” för de lite äldre barnen samt nyrenoverade grupprum som vi fyller med aktiviteter.

På skolbiblioteket ingår det i dina arbetsuppgifter att förvalta och utveckla bibliotekets roll i elevernas lärande och att samverka med lärarna i detta uppdrag. Det handlar först och främst om lässtimulering men också om informationssökning och källkritik. Du kommer möta barn från åk 0 till 9, inklusive anpassad grundskola. Du har ansvar för inköp och gallring av medier och du är behjälplig med tjänster för barn med behov av anpassad läsning. Förutom Kroppa- och Vargbroskolan som ligger i centralorten kommer du även besöka Bjurtjärns skola som är en liten skola på landet.

I och med att Storfors bibliotek är en del av Bibliotek Värmland (som är ett samarbete mellan Värmlands läns samtliga kommuner) har du tillgång till ett stort nätverk av kunniga och engagerade biblioteksmedarbetare. Vi delar bland annat katalog, bibliotekssystem och webbplats men vi gör också andra satsningar tillsammans och det finns goda möjligheter för dig att vara med att utveckla samarbetet ytterligare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap. 
Körkort B.

Som person är du flexibel, tar egna initiativ och driver överenskomna processer självständigt. Du är inte rädd för att pröva nya saker - inklusive ny teknik - och har lätt för att skapa kontakter och trivs med att framträda inför och möta grupper av olika slag. Du tycker helt enkelt om att jobba med människor - både bibliotekens användare och med kollegor och samarbetspartners - och du är mån om att kommuninvånarna ska få ut så mycket som möjligt av sitt bibliotek.

Att jobba med bibliotek och kultur är ett roligt, viktigt och utvecklande uppdrag. Varmt välkommen med din ansökan! 

Tillsammans gör vi Storfors bibliotek ännu bättre!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat på heltid med start 2024-09-01 och ett år framåt.

Storfors kommun tillämpar rökfri arbetstid. 

Din ansökan ska vara oss tillhanda senast 2024-07-31.

Vi hanterar löpande de ansökningar som kommer in och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så vänta inte med din ansökan.

För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt (via post eller Bank-ID) i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka två veckor. Välj registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-annan-verksamhet/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med dig som sökande vill vi att du skickar in din ansökan digitalt via länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Storfors
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/32
Kontakt
  • Bibliotekschef Michael Nordeman, 0550-65122
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb