Kommunövergripande, Ekonomi

Storfors kommun, belägen i östra Värmland, är hem för cirka 3800 invånare. Vi är stolta över vår närhet till naturen och de möjligheter till aktivt friluftsliv den erbjuder. Tillsammans med ett fint förenings- och kulturliv, högkvalitativ barnomsorg och skolor samt ett mångfacetterat näringsliv är Storfors en plats där människor trivs och växer. Nu har du chansen att vara med och ge våra kommuninvånare en ännu bättre livskvalitet och en trygg vardag.

Vi söker en redovisningsekonom till Storfors kommuns ekonomiavdelning. 

Arbetsuppgifter

På ekonomiavdelningen arbetar vi alla brett med reskontra, bokföring, budget, prognos och bokslut.

I den utlysta tjänsten ingår att handha ekonomisk hantering av sociala tjänster i kommunen. En stor del av tjänsten är också att ansvara för vår budgetmodell, som är ett Excel-verktyg. Det ingår också att ta fram ekonomiska rapporter, bland annat till årsredovisning och räkenskapssammandraget, även koncernredovisning ingår.

Ekonomiavdelningen

Ekonomiavdelningen är centralt placerad inom kommunen, avdelningen servar alla kommunens verksamheter. Löneadministration ligger utlagt på ett lönecentrum som servar flera kommuner och är placerat i Kristinehamn. I dag finns det 4,0 tjänst på ekonomiavdelningen, en ekonomichef och tre ekonomer.

Vad kan vi erbjuda dig

Storfors kommun är en liten kommun där vi har nära till allt. Kontaktvägarna är korta och vi är alla lätta att nå. Arbetsplatsen ligger i det fina kommunhuset där anställda får ett eget kontor. I och med vår litenhet så är det bredd på arbetsuppgifterna och typen av uppgifter varierar.

Vi har generös flextid och en tilltagen summa för friskvård för personalen. Det finns ett mindre gym i kommunhuset samt bastu och dusch. Vi har också en massagestol där vi kan koppla av på raster.

Vi arbetar med tillitsbaserad styrning och den anställde har stor egen påverkan på hur det egna arbetet ska läggas upp.

Storfors ligger bra till för pendling, vi har gratis parkering och busstationen ligger endast en mycket kort promenad från kommunhuset.

Dina kompetenser

Vi söker dig som har minst en tvåårig eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna externredovisning. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med bokslut och årsredovisningar. För tjänsten krävs att du har god analytisk förmåga, har goda kunskaper inom redovisning och bokslut, har goda kunskaper i Excel samt är serviceinriktad.

Som person har du struktur på ditt arbete, är ansvarsfull, driven och har ett stort engagemang. Du kan samarbeta med olika personlighetstyper och är orädd för utmaningar. För att trivas i rollen som redovisningsekonom är du trygg inom ditt kompetensområde.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Storfors
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/34
Kontakt
  • Annette Olsson, 0550-65119
Facklig företrädare
  • Vision, 0771440000
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb